De fusie

De Fusie


Samengaan van twee Bewonersraden


 

De fusie tussen De Kernen en De Goede Woning Neerijnen betekent ook dat beide Bewonersraden elkaar moeten zien te vinden. En dat lukt heel goed. Pit gaat met de voorzitters in gesprek en vraagt naar wat zij belangrijk vinden als vertegenwoordigers van de huurders.

Esther Verbruggen, voorzitter Bewonersraad De Kernen: "We hopen dat de kwaliteit voorop blijft staan en de dienstverlening persoonlijk blijft. Op deze weg doorgaan, is wat ons betreft belangrijk. Jan Les, voorzitter Bewonersraad De Goede Woning Neerijnen, beaamt dat en vult aan: "Ik vind het belangrijk dat de continuïteit blijft bestaan en dat de organisatie stevig blijft. Tot nu toe pakt de samenwerking goed uit. Wij zitten onderling vaak op een lijn. Esther: "Dat klopt en het is ook fijn dat we nog iets van elkaar kunnen leren." Jan: "Vanuit de bewonersraad zie ik dat dingen bij de Bewonersraad De Kernen vaak anders zijn geregeld. Als we samengaan, en daar zijn we het allen over eens,


"Tot nu toe pakt de

samenwerking goed uit.

Wij zitten onderling vaak op

een lijn"

         Jan Les


Voegen we het beste uit twee Bewonersraden samen wanneer we als nieuwe Bewonersraad De Kernen verder gaan."


Wat weten huurders van het werk en inzet van een Bewonersraad?

Esther: "Ik hoop dat de huurders realiseren dat we ons beiden inzetten op alle fronten. En dat is best veel. Jan: "Wat ik hoop is dat we een probleem gaan


"Wij proberen te sturen op

bouwen tegen aannemelijke

prijzen. En we willen dat

verduurzamen goed op de agenda blijft staan"

      Esther Verbruggen


oplossen, we willen graag samen nieuwe raadsleden vinden. We hebben de ambitie om over te gaan naar de Bewonersraad De Kernen. En we willen in de nabije toekomst blijven werven. Ook mensen die niet perse in de Bewonersraad willen, maar wel mee willen denken over bepaalde thema's."

Welke rol heeft de Bewonersraad in de prestatieafspraken met de gemeenten?

Esther: "Dat blijft toch wel eens lastig om uit te leggen. Wij zitten in ieder geval samen met de corporaties aan tafel bij alle gemeenten. Dit sis vanuit de overlegweg bepaald. Wij proberen te sturen op bouwen tegen aannemelijke prijzen. En we willen dat verduurzamen goed op de agenda blijft staan. Wij praten samen over alles wat met wonen te maken heeft. Afspraken hierover worden in prestatieafspraken vastgelegd. Dat doen we dus in alle zes gemeenten met de corporaties in die verschillende gemeenten. Veel mensen realiseren zich niet dat wij dit ook doen."


"We zitten vroegtijdig aan

tafel als zaken nog niet altijd

besloten zijn. Zo heb je meer invloed."

                  Jan Les


Jan: "Wat ik erg belangrijk vindt aan het werk van een Bewonersraad is dat we het woongenot voorop laten staan. Mijn ervaring leert dat als een huurder tevreden is, je hem of haar niet hoort of ziet. Is er echt iets aan de hand, dan trekken mensen hard aan de bel. Dat heb ik al eens meegemaakt." Hij vervolgt: "Alleen dan ben je vaak te laat en ben je alleen brandjes aan het blussen. Nog belangrijker is dat je echt aan de voorkant meepraat. We zitten vroegtijdig aan tafel als zaken nog niet altijd besloten zijn. Zo heb je meer invloed. Ik wil mee kunnen praten over zaken die ertoe doen. Die echt met de huurders te maken hebben."

Share by: